Baangegevens:

Adres

De Hooge Rotterdamsche

Rottebandreef 40
2661 JK Bergschenhoek

Telefoon:010-5220052

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: http://dehoogerotterdamsche.nl

Baan

Golfbaan De Hooge Rotterdamsche is een 18 holes golfbaan gelegen in het prachtige Rottemerengebied ten noorden van Rotterdam. De mooie golfbaan is de homecourse van Golfclub de Hooge Rotterdamsche en Joost Luiten.

Het unieke karakter van de baan ligt in de heuvelrug van circa 25 meter hoog. Deze heuvel zorgt voor een bijna on-Nederlands landschap. De holes zijn zeer afwisselend en bieden golfers van elk niveau een bijzondere uitdaging.

Het ontwerp van de baan is van Gerard Jol en is gebaseerd op een optimale benutting van het terrein. Op de heuvels zijn 9 holes gelegen waarbij maximaal toelaatbare hellingshoeken als criterium golden. In het lage land en gedeeltelijk in het bos liggen de 9 holes, die door de goed ingepaste waterpartijen een geheel ander karakter hebben dan de heuvelholes.

Het eigen karakter wordt nog onderstreept door het verrassend originele clubhuis van architect Gunnar Daan, op het hoogste punt gelegen met rondom verre einders en de stadssilhouetten van ondermeer Rotterdam, Delft en Den Haag. Een gebouw met allure en ruimte op een uniek punt.

De totale lengte van de baan is vanaf de gele tee’s 5323 meter, par 71, met een Slope Rating van 128. Elke hole heeft een eigen ‘gezicht’ en kent eigen uitdagingen. De baan gaat niet vervelen, hoe vaak u hem ook speelt.

Route

Vanuit de richting Den Haag/ Amsterdam (A 13) 1 afrit Rotterdam Airport, linksaf richting Berkel en Rodenrijs 2 volg provinciale weg nr. N 209, circa 5 1/2 km en sla dan rechtsaf richting Hillegersberg 3 op splitsing links aanhouden richting Hillegersberg 4 volg deze weg (De Molenlaan), over circa 2 1/2 km en sla gelijk na de Esso benzinepomp linksaf (richting Bergse Bos) 5 deze weg (De Rottebandreef), circa 1500 meter volgen (volg de borden Hoge Bergse Bos) 6 in de zgn. S-bocht, ziet u aan uw linker-hand de oprijlaan van de golfbaan “De Hooge Rotterdamsche”

Vanuit de richting Dordrecht / Breda (A 16) 1 afrit Rotterdam/ Hillegersberg 2 einde afrit rechtsaf 3 2e verkeerslicht rechtsaf, richting Hillegersberg (de Terbregse weg) 4 bij verkeerslicht linksaf 5 2e weg, over de brug (De Irenebrug) rechtsaf, richting “ Het Bergse Bos” (net voor het Esso station) 6 deze weg (De Rottebandreef), circa 1500 meter volgen (volg de borden Hoge Bergse Bos) 7 in de zgn. S-bocht, ziet u aan uw linker hand de oprijlaan van de golfbaan “De Hooge Rotterdamsche”.

Vanuit de richting Utrecht (A 20) 1 afrit Rotterdam Alexanderpolder/Capelle aan den IJssel 2 einde afrit verkeerslichten rechtsaf 3 eerstvolgende verkeerslichten met de weg mee naar links 4 deze weg helemaal uitrijden (u passeert 2 x een rotonde, metrospoor en Shell pompstation) 5 verkeerslichten rechts, richting Hillegersberg 6 2e weg over de brug (De Irenebrug), rechtsaf richting “Bergse Bos” (net voor het Esso station) 7 deze weg (De Rottebandreef), circa 1500 meter volgen (volg borden Hoge bergse Bos) 8 in de zgn. S-bocht, ziet u aan uw linker hand de oprijlaan van de golfbaan “De Hooge Rotterdamsche”.